Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Nature Hőmérő üveg 26 cm x 4 cm* (6080055)

890 Ft
+ 4 185 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
sunikft.hu
 

Nature Hőmérő, üveg (Nature) (6080055)

1 777 Ft
+ 1 640 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
koi-farm.hu
 

Nature Hőmérő üveg 26 cm x 4 cm (6080055)

1 777 Ft
+ 1 640 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
aqua-farm.hu

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
 
minimum ár
 
átlagár

Árfigyelő

Árfigyelő szolgáltatásunk értesíti, ha a termék a megjelölt összeg alá esik.
Aktuális legalacsonyabb ár: 890 Ft

Termékleírás
Környezetünk levegő hőmérsékletét különböző hőmérők segítségével tudjuk megállapítani. A hőmérők típusát tekintve három mérőfajtára oszthatjuk: Bimetál, alkoholos és elektronikus. A Bimetál, mely két egymáshoz fogatott fémszalag, melyeknek eltérő a hőtágulásuk, emiatt hő hatására elhajlanak. Az alkohol tartalmú hőmérő az idő múlásával kevésbé mutat pontos értéket, hisz az alkohol fokozatosan elpárolog, így a színes folyadék csökken. Az elektronikus hőmérők a mai kor legbiztonságosabb és szinte legpontosabban mérő eszközei. A legelterjedtebb, legismertebb és az árakat tekintve a legmegfizethetőbb hőmérő a színes folyadék jelölő alkohol tartalmú hőmérő. A hőmérők elhelyezése ablakkeretre, falra szerelhető. Műanyag, üveg, acél, alumínium és még számos különböző anyagból készülhet. Az anyagok biztosítják az erős ellenálló képességet a hőmérők számára. Ablakon kívüli elhelyezés esetén egy nagy pontosságú értéket mutat. A hőmérséklet tartományuk -50 és +50 °C fok közötti érték mutatására alkalmas. Az idő múlásával a pontosságuk 2-3 °C fok különbség eltérést mutathat.  A hőmérő leolvasási hibája akkor a legcsekélyebb, ha a színes folyadékra merőlegesen nézünk úgy, hogy szemünk és a folyadékszint egy magasságban van. A folyadékos hőmérők alkoholos, illetve higanyos működési elve a folyadékok hőtágulásán alapszik. A folyadékot tartalmazó üvegtartály térfogata is változik a hőmérséklet-változás során, a benne levő folyadék térfogata sokkal nagyobb mértékben változik. A hőmérőn a fok jelzőskálát két speciális pont között egyenletes beosztással alakítják ki. A Celsius-skála szerint működő hőmérőkön a két alappont a víz fagyási pont (0°C) és forrási pont (100°C) hőmérséklete normál légnyomás mellett. A hőmérőben az alkohol egy tágulási tartályban helyezkedik el, ehhez egy hajszálvékony üvegcső (kapilláris) csatlakozik. Az üvegcsőben az alkohol annál magasabbra emelkedik, minél melegebb van. A hőmérsékleti egyensúly beállítása, amikor a hőmérő felveszi a levegő hőmérsékletét. Ezért kihelyezést követően érdemes a megfelelő idő megvárni, majd ezután leolvasni a hőmérsékletet. Hőmérő üveg
Leírás
Üvegből készült, mely ablakkeretre szerelhető kültéri hőmérő.
A hőmérő tartós üvegből készül, mely az időjárási viszonyok mellett sem romlik el az idő múlásával. A design a régi típusú hőmérők megjelenését ölti formába. Mérete egy 26 centi magasságú hőmérő, mely falra, ablakkeretre egyszerűen elhelyezhető. A hőmérséklet jelzése -30 + 50 °C fok közötti tartományon belül mutatható ki.

Felhasználási területek:

A levegő hőmérsékletmérés
Jellemzők:
Kültéri
Méretei:26 cm x 4 cm
Mérési tartomány: -30 - +50°

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.